Uw verhoogde moestuin

Elk seizoen zijn eigen groenten

In de winkel liggen groenten en kruiden jaarrond te koop, in de winter vaak van verre importen. Om een beter gevoel met de seizoenen te krijgen (dat schijnt ook gezonder te zijn) is de ervaring van eigen teelt heel verfrissend: bonen in de zomer, peultjes in het voorjaar, maïs in de nazomer en pastinaken in de herfst en winter. Als je wat ervaring krijgt kan je hele jaar genieten van seizoengroenten uit de VegTrug.

Groenten van vroeger

“Wat de boer niet kent, dat vreet hij niet…” is een bekend gezegde. Behoudend (of conservatief?) tot op het bord! Gelukkig ontdekken steeds meer (hobby)kwekers de bijzondere eigenschappen van eetbare gewassen zoals die door vergeten generaties werden gegeten tot in de verre oudheid toe! Veel van deze groenten vind je nog bij goede zaadleveranciers.

De Historische Groentehof in Beesel is een tuin waar op grote schaal vergeten groenten, fruit en kruiden worden geteeld voor educatie en beleving. Het werk wordt uitgevoerd door een groot team vrijwilligers. De tuin is vrij toegankelijk en in de zomermaanden worden rondleidingen aangeboden.